Herní řád ligy jednotlivců pro rok 2014

Napsal Kuchy a jardith.

Hlavní pořadatelé: Jardith, Kuchy

Odborný konzultant: Black

IT podpora: Japat

 

  1. Termíny a hrací den
    Herní sezóna začíná 01.04.2014 a končí 31.08.2014. Základní skupiny musí být odehrány nejpozději do 31.07.2013. Hracími dny jsou všechny dny v týdnu, záleží pouze na soupeřích, na kterém dni a hodině se domluví.
     
  2. Místo utkání
    Místem utkání je zejména hřiště u přehrady v blízkosti sauny, bývalé hřiště na nohejbal u hlavní pláže, hřiště v lesoparku na Vrkoslavicích.
     
  3. Hráč(i) a hrací poplatek
    Do soutěže se může přihlásit libovolný počet hráčů, nezáleží na věku, pohlaví, herní praxi. Není nutná registrace v JAPKU ani ČAPKU.V jednom zápase hrají vždy dva hráči  proti sobě.  Každý z hráčů zaplatí hrací poplatek do soutěže ve výši 80,- Kč. Poplatek je jednorázový za celou sezónu a slouží k úhradě režijních nákladů a odměn nejlepším hráčům. Povinnost zaplatit hrací poplatek je nejpozději do 31.05.2014 k rukám pořadatelů.
     
  4. Přihlášky do soutěže
    Přihlášky do soutěže se podávají, e-mailem na: m.kuchar@seznam.cz Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonicky na 778 014 466 (Kuchy), případně 777 665 150 (Jardith). Uzávěrka přihlášek je nejpozději do 28.03.2014. Veřejné losování proběhne dne 29.03.2014 ve 21:00 hod. v kanceláři U PADA.
     
  5. Pravidla
    Soutěž se hraje podle mezinárodních pravidel pétanque. Jedná se o turnaj jednotlivců, tj. každý hráč má tři koule. Hraje se do vždy do 13 bodů bez limitu. Je možné použít rekreační koule. Ty však musí materiálově, rozměrově i hmotnostně odpovídat povoleným parametrům. U hry nebude přítomen rozhodčí, hráči jsou povinni se na místě shodnout (jedná se zejména o hru na vedlejším hřišti, vymezení autu při hře ve "volném" terénu apod.). Občerstvení v přilehlém kiosku si účastníci hradí sami. Ale opatrně s tím, hráči nejsou pojištěni a plně odpovídají za škody na majetku i zdraví dalších osob.
     
  6. Systém soutěže
    Hráči budou nasazeni do dvou skupin A a B. Žádný z hráčů nebude při losování nijak zvýhodněn, například na základě postavení V ČAPKU, JAPKU apod. Základní část se odehraje systémem každý s každým ve skupině jednokolově. Po ukončení základní skupiny bude určeno pořadí dle následujících kritérií :
    1. Počet vítězství
    2. Vzájemné zápasy (více hráčů se stejným počtem bodů)
    3. Minitabulka a pak 1. a 2. (více hráčů se stejným počtem bodů)
    4. Celkové skóre - rozdíl
    5. Nastřílené body

      První čtyři hráči z každé skupiny postupují do čtvrtfinále. Hrací klíč je následující: A1 - B4, A2 - B3, A3 - B2, A4 - B1. Vítězové hrají semifinále následovně: 1. vítěz A1 - B4 proti vítězovi A2 - B3; 2. vítěz A3 - B2 proti vítězovi A4 - B1. Zápas o 3. místo a finále. Všechny zápasy KO (od čtvrtfinále do finále) se hrají na 2 vítězné zápasy. Poražení čtvrtfinalisté dohrávají o 5 - 8 místo. Dle klíče stanoveného pro postup do KO a to pouze jednokolově. Pořadatel si vyhrazuje případné změny v systému soutěže zejména s ohledem na počet přihlášených týmů. Pořadatelé si vyhrazují právo VETA v případě sporů o výklad pravidel, hracího systému, sporů mezi hráči apod. 
       
  7. Povinnosti účastníků
    Všichni hráči mají povinnost nastoupit ve stanovený hrací den a hodinu k odehrání zápasu. Hráči se zavazují, že udělají vše pro to, aby zápasy základní skupiny byly odehrány do termínu 31.07.2013. Zápasy neodehrané do tohoto termínu budou zapsány do tabulky jako 0:0 a žádný hráč nezíská vítězství. Pokud jeden z hráčů prokáže snahu zápasy odehrát a k nesehrání došlo vinou druhého hráče, vyhrává hráč, který nezpůsobil neodehrání zápasu, kontumačně 13:6.Pokud některý z hráčů odstoupí ze soutěže a nebude mít odehráno více než 2/3 zápasů základní skupiny, všechny jeho výsledky se anulují. V opačném případě jsou nedohrané zápasy zapsány jako kontumační vítězství 13:6.
     
  8. Hlášení výsledků
    Vítězný hráč (není-li dohodnuto jinak) je povinen nahlásit výsledek pořadateli do 3 dnů - kontakt viz. bod 4
     
  9. Ceny
    První tři hráči obdrží price money. Hráči na 4 - 7 místě obdrží věcné ceny.