Nakashi Cup - Loděnice 2013

Napsal Petr. Uveřejněno v Turnaje

so
bře
30
2013
1196 hits

V Jablonci slušně sněžilo (-4°C) a kolem naší garáže procházel běžkař,  když jsme vyjížděli směr Loděnice, takže jsme si nedělali moc iluzí o tom, jaké zážitky nás na turnaji čekají. Ale byli jsme překvapeni, bylo krásně, chvílemi slunce i trochu hřálo, podmínky nad očekávání. Turnaj se hrál čtyřkolovým švýcarem s dohrávkou osmičky. Japko reprezentovaly 3 týmy, Milan se Šárkou, Klára s Lukášem a já s Janou. Kromě počasí další příjemné překvapení spočívalo v rozsahu občerstvení. Klub CdP Loděnice totiž oslavuje 4. výročí založení a organizátoři tento fakt promítli do švédského stolu, čaje, kávy, polévky apod. Průběh turnaje byl naprosto pohodový.

Klára s Lukášem začali výborně, porazili tým Osika Jirkovský. Přestože od podzimu nehráli, na jejich hře to nebylo znát. Co jsme viděli ze sousedního kurtu, hlavně Lukáš se proti loňsku hodně zlepšil. Bohužel potom těsně prohráli s Osikou Krausem, podobně po vyrovnané hře i s místním týmem Punčochář - Otomanský. Závěrečná prohra s CdP Loděnice Fatkou stačila na 23. místo po švýcaru.

Milan se Šárkou začali také výhrou, porazili CdP Loděnice - Froněk, druhé kolo je svedlo na jeden kurt s námi. Japkovražedný boj byl hodně vyrovnaný, nakonec jsme vyhráli my. Ve třetím kole porazili Veroniku Slobodovou s jejím přítelem Pavlem celkem jasně, ale potom se jim proti týmu Kolová - Plucar moc nedařilo, takže skončili se dvěma výhrami na nepostupovém 12. místě po švýcaru.

My jsme na začátek přehráli místního Honzu Patáka se Šárkou, druhé kolo jsem již zmínil výše. Ve třetím kole jsme nestačili na čerstvě místního Míru Pešouta s Karimem, ale zlepšili jsme si náladu výhrou nad vrchlabskou dvojicí Vláďa Brázda - Viktor Šebek. Se třemi výhrami jsme po švýcaru obsadili 8. místo, tím jsme potvrdili 8. pozici v nasazení do turnaje a postoupili jsme dál. V osmičce se nám bohužel přestalo dařit, asi i tím, že jsme v prvním zápase narazili na vítěze švýcara Pavla Vlka s Ondrou Preussem, a dostali jsme kanára. To nám asi moc nepřidalo a dalšího kanára jsme dostali od Kolové - Plucara. Když  jsme došli k závěru, že teď už nemáme moc co zkazit, začali jsme zase hrát  a v posledním zápase jsme jasně přehráli 3. tým po švýcaru - CdP Punčochář - Otomanský a získali jsme celkově 7. místo v turnaji.

Stupně vítězů byly obsazeny takto:

1. Pavel Vlk + Ondřej Preuss

2. Miroslav Pešout + Salmi Makhlouf

3. Jaroslav Kraus + Mráz Václav

Souběžně s osmičkou se hrál turnaj B, do kterého už japkové týmy nezasáhly, protože po švýcaru odjely plnit příbuzenské velikonoční povinnosti. V Béčku došlo k málokdy viděné situaci, první 3 týmy měly natolik vyrovnané výsledky (výhry, skóre apod), že byly vyhlášeny 3 týmy na prvním místě -  Brázda - Šebek, Pillerovi a  V. Slobodová s Pavlem.

Loděnický turnaj nás velmi potěšil. Kromě pěkného počasí bylo fajn zase potkat spoustu známých lidí a zahrát si v  příjemné atmosféře. Ještě jednou musím pochválit organizátory za bezproblémovou organizaci a parádní občerstvení. Jenom nám jich bylo líto (ale i nás), když oznámili, že se jim zkazil kotel připraveného guláše. Dobrá byla informace, že se jim podařilo získat další kus pozemku, navazující na současné kurty, kde chtějí co nejdříve vybudovat další část areálu. Dá se tak očekávat, že při jejich schopnostech budou brzo moci pořádat i daleko větší a náročnější turnaje.

celkové výsledky

view
/
      ozio gallery by joomla.it