Centrope Polsko 2014

Napsal Milan. Uveřejněno v Turnaje

so
kvě
24
2014
1151 hits

Centrope Polsko 2014

  • By: Milan
  • In: Turnaje

Hřiště ve wroclavském parku byla ráno jako vymetená. Ne že by na nich už netrénovali hráči, ale nebylo na nich ani smítko, větvička či lísteček. Vše bylo připraveno ke koulení.

Původně byl avizován počet 64 týmů, nakonec se ještě jeden našel a zvýšil bodový příjem českých hráčů. Hrálo se 5 kol s postupem do dvaatřicítky. Ze sportovního hlediska se mi to nezdá jako nejlepší řešení (nejen proto, že jsme na to tentokrát doplatili my). Pro rozdělení startovní pole na polovic by krásně stačila i tři kola, když už se stalo zvykem, že co nejvíce týmů má dostat šanci vyhrát turnaj, i když se jim v základu moc nedaří. To už by bylo lepší hrát 7 kol s postupem do osmičky. Časově by to vyšlo nastejno a hráči by si i více zahráli, když o to tak jde.

Oběd byl klasicky na velmi dobré úrovni, výdej rychlý, jen ten čas, kdy byl podáván. Přišel až po závěrečném pátém kole, polovina startujících se mohla posilnit na cestu domů, druhá šla s plnými břichy na asi nejdůležitější zápas dne.

Z našeho klubu dorazilo 13 hráčů. O jednoho míň než na MČR2, výsledek byl ale velmi podobný, tj. nevalný. Týmy byly skryty za různými názvy, nebylo kde je rozklíčovat (alespoň jsem nikde nic nenašel). Doufám, že jsem konečné výsledky odhadl správně. Jedno vítězství bylo přiřknuto týmu Kuchy-jardith-Kubrt ,skrytému pod Kluci s koulema, nebo tak nějak v polském podání (63. místo). Další vybojovali vítězství dvě. Black s Romanem a dámskou náhradou za nedorazivšího, původně nahlášeného hráče (což už není u členů tohoto klubu nic překvapivého). Jestli to byli ti Gougrýni, tak 37. místo.  Petr-Jana-Vojta 34. místo. Miloš-Tomík-Japat 33. místo. Dvě výhry na postup nestačily.

Nejlépe se dařilo našemu týmu Milan-Šárka-Naďa, prohráli jsme jen ve třetím kole. Za šesté místo po základních kolech si ale nic nekoupíte, když první zápas v KO prohrajete. Polští mladíci a vyčnívající kámen uprostřed hřiště nás dál nepustili.

Jak to bylo dál, vůbec netuším.

Komentáře   

 
+6 # Jaroslav Kriegler 2014-05-26 09:21
No tak to je opravdu smůla... Tři týmy mezi 33. - 37. místem, to je pech. Náš pétanque byl jako hokej českého národního týmu, spousty šancí a tyček, ale žádné zásahy v bráně. Vůbec se nechci vymlouvat na nedostatek štěstí, kdyby byl dostatek umu, není co řešit, pravdou ale je, že co mohlo nevyjít, to s trochou smůly nevyšlo. Ve dvou zápasech jsem měl jejich osud na ruce poslední koulí, přesto jsme se jako tým museli před soupeři sklonit... Brrrr. Je to trpká zkušenost a z preventivních důvodů nechávám svoje koule nějakou dobu pověšené na hřebíku. Za ty svoje pravé bych zasloužil pověsit naopak do průvanu...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Tomáš Schwarz 2014-05-26 10:25
Náš narychlo sestavený tým byl přihlášen pod názvem TÝME a obsadil tuším 60. místo.
Výsledky nevalné, ale musím říct že jsem si turnaj parádně užil a hlavně chci poděkovat spoluhráčům Tereze a Romanovi za opravdu pěknou sobotu, kterou pokazil až výkon našich hokejistů v semifinále MS :-) .
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Milan 2014-05-26 12:48
tak už jsem taky přišel na to, že sázka na zelenou nevyšla. Škoda. Ale zase jsem zjistil, co v přihlášce na turnaje znamená to jméno.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # Jaroslav Kriegler 2014-05-27 09:43
Jedno foto, které to tak nějak celé vystihuje :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat