MČR ve vyrážení 2014

Napsal Martin. Uveřejněno v Turnaje

ne
zář
14
2014
769 hits

MČR ve vyrážení 2014

Na republikové mistrovství ve střelbě na přesnost se v neděli do Vědomic dostavilo 53 účastníků včetně šesti „japkáčů“. V prvním kole se tak na každém ze čtyř stanovišť představilo minimálně 13 střelců či střelkyň...

Čtyři nejlepší, s nejvíce nastřílenými body, postoupili přímo do čtvrtfinále, dalších 16 si to pak rozdalo o zbylá čtyři postupová místa ve druhém kole, do něhož z JAPKO výpravy postoupila přesně polovina, jmenovitě Kubrt, jenž po nepřesvědčivém začátku zabral na těžších ateliérech, především, koule mezi a samotný košon. Výsledek 25 bodů mu ale nakonec na přímý postup do osmičky nestačil. Dalšími postupujícími byli také Petr (18b.) a Martin (16b.). Naopak postup utekl jak Tomíkovi (14b.), tak i Janě (6b.) a Vojtovi (11b.), který sice trefoval, ale bohužel často po jedničkách.

Druhé kolo pak bylo z naší strany o slabších výkonech, Martin tedy obsadil 20. místo, když nastřílel jen 5 bodů na pravděpodobně prokletém stanovišti 3, kde kromě Pavla Maška (Vrchlabí) nikdo nepokořil desítku. Petr v konečné klasifikaci obsadil 17.příčku za nástřel jedenácti bodů a o mnoho lépe se se třináctkou nevedelo ani Kubrtovi, jenž nakonec bere 15.místo.

O příčky nejvyšší změřili své síly v semifinále Vojta Žiak (Albrechitce) a Jakub Konšel (POP), který se poměrně záhy ujal slušného vedení, ale Vojta se nevzdal a postupně dotahoval. Před poslední pozicí, tedy košonem na 9,5 metru, bylo srovnáno a drama tak gradovalo. Pevnější nervy pak předvedl Jakub, když košon trefil za plných pět bodů a tak postoupil do finále. Druhé semifinále mezi Tomášem Kutým (Valšovice) a Jirkou Korešem mladším (České Budějovice) zvládl lépe druhý jmenovaný a doprovodil tak Jakuba do finále.

V souboji o třetí místo se sice nekonali žádné velké střelecké žně, ale o to větší drama to bylo protože po všech dvaceti střelách bylo skóre srovnané a musel tak rozhodovat rozstřel, v němž Tom Kutý poslední koulý trefil košon, Vojta Žiak už na to zareagovat nezvládl a skončil tak na nepopulárním čtvrtém místě. Ve finále to pak cinkalo o poznání víc, Jirka Koreš ml. se od začátku ujal vedení a chvíli už to vypadalo celkem jednoznačně, ale Jakub Konšel ještě zabral a dostal se doslova na dostřel, na což Jirka briskně zareagoval další pětkou. Na obrat by nakonec Jakub potřeboval trefit všechny tři poslední košony za pět bodů. Hned ten první trefil ale jen za tři a Jirka tak se 40 body, což bylo mimochodem nejvíce nastřílených bodů za den, mohl slavit titul mistra republiky.

Komentáře   

 
+2 # Michal Kuchař 2014-09-15 13:13
3 ve 20 - to je panečku střelecká velmoc:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat