MČR jednotlivců 2015

Napsal Milan. Uveřejněno v Turnaje

so
zář
05
2015
930 hits

MČR jednotlivců 2015

  • By: Milan
  • In: Turnaje

1. září, den po uzavření přihlášek bylo nahlášeno přes 170 jednotlivců. Po vyhlášení systému hry se jich řada odhlásila, někteří se ale zase i přihlásili, takže bůh ví, jak to vlastně s tím termínem ukončení přihlášek bylo. Podstatné je, že nakonec dorazilo 157 hráčů.

Byl zvolen systém na dvě prohry, pro některé hráče zcela neznámý. Obával jsem se, že budou jen tříčlenné skupiny (potřeba 53 hřišť by byla snadno pokryta a postupovalo by se do méně děravého pavouka 128) ale pořadatel vykouzlil další hřiště a tak se mohly hrát čtyřčlenné skupiny, ve kterých si hráči přece jen víc zahrají.

Při projevu hlavního rozhodčího jsme se dozvěděli, že se ROZHODLI, že se při hře nebude kouřit. Do té doby jsem se domníval, že na MČR je to automaticky. Pořád se je co učit. Takže někteří nejzávislejší kuřáci lačně natahovali nikotin do plic i za zvuku státní hymny.

Ze šesti původně přihlášených jsme se na turnaj vydali jen tři. Kubrt s jarditem bohužel neprošli baráží a skončili tak na děleném 120 místě. Mně se v baráži dařilo lépe, pak jsem se přes delegáta turnaje prokousal děravým pavoukem do 64. I tam to vypadalo nadějně, ale Petr Morávek prokázal větší vůli po vítězství a přes moje vysoké vedení třináctý bod, doprovázený výraznou zvukovou kulisou, dohodil on. A tak jsme mohli po půl třetí vyrazit zpět.

Při turnaji jednotlivců je znát, že se hraje rychleji a hlavně podstatně rychleji přibývají body. Deset kol ve dvojicích či trojicích by určitě časově vypadalo úplně jinak.