Líšný OPEN 2016

Napsal Martin. Uveřejněno v Turnaje

so
srp
13
2016
2545 hits

Líšný OPEN 2016

Druhá srpnová sobota jako obvykle patřila pétanque v Líšném. Tentokráte tento termín ani nekolidoval s MČR mixů, jelikož to se oproti loňsku o týden posunulo a tak možná i díky tomu letos byla účast v Líšném zase o maličko větší.
 
Letos druhá srpnová sobota vyšla na, pro pétanque příhodné datum, třináctého a v návaznosti na to, že se jednalo o třináctý ročník a listina účastníků hlásila dvakrát třináct, čili šestadvacet, týmů se pořadatelé správně rozhodli, tak aby těch třináctek přeci jen nebylo moc, zkrátit jednotlivé zápasy a tak se hrálo do deseti bodů.
 
JAPKO bylo letos roztroušené celkem do čtyřech týmů.. konkrétně Japat, Kubrt a Tomík složili tým Hruška. Kuchy, Tomáš Fotr a pan Tom svůj tým pojmenovali trochu netradičně PHÚ Vykoduch, za to tradiční název NO NAME pak pro svůj tým zvolila Šárka Pajkrtová, kterou doplnil Black a Martin J. Posledním zástupcem pak byl tým JDVP a v něm Martin V., Turban a Ondra Mrožík.
 
Herní systém byl jako obvykle nastaven na skupiny, tentokrát jich bylo pět a vítězové každé z nich pak postoupili do další skupiny, té finálové. Ti, kterým se nepodařilo svou skupinu ovládnout, se mohli zúčastnit dohrávek, jež probíhaly stejným způsobem. Našim barvám se náramně dařilo, neboť hned 3 týmy se bez porážky prokousaly do bitev o příčky nejvyšší. Jediní, kterým zůstali oči pro pláč byli hoši z JVDP, na kterých se podepsal především kanár z prvního zápasu od NO NAME. Skupinu po jediném vítězství zakončili čtvrtí a vzhledem k tomu, že ani v dohrávkách se jim moc nedařilo, skončili až někde na samém dně výsledkové listiny.
 
Naopak zbylé tři týmy potvrdily své zkušenosti a kvalitu, když ve finálové skupině dokázaly přehrát jak tým Marná snaha, jež se musel spokojit s pátým místem, tak i tým šéfredaktorky Jabloneckého deníku HuKliČe, který nakonec kromě nepopulárních brambor získal i ocenění pro nejlepší ženské družstvo. Po urputných „JAPKOvražedných“ bojích se nakonec stupně vítězů zaplnily následovně. Na bronzovém stupínku i přes jednoho kanára vystoupali kluci z PHÚ, jež je podle Tomášova vysvětlení zkratka jejich hudebního uskupení a své hlasové nadání všem přítomným hned dokázal, když zazpíval část písně „We Are The Champions“ od jednoho z největších zpěváků Freddyho Mercuryho. Pro pohár za druhé místo si došli NO NAME, jež obhájili tutéž příčku z loňska, ačkoliv s mírně obměněným týmem. A konečně z triumfu se nakonec radoval, jako jediný celý den neporažený, tým Hrušky. 
 
A vlastně nakonec ani tým JVDP neodjížděl s prázdnou, neb Ondra obdržel speciální ocenění starosty Jirky Mikeše, který se celý den staral o to aby turnaj probíhal jak na nitkách a jako obvykle se mu to podařilo skvěle. Přestože to tentokrát s počasím oproti minulým létům vypadalo všelijak, tak po zakaboněném ránu se krátce před polednem přeci jen vyklubalo sluníčko a tak k té dobré společnosti, zábavě, turnaji a občerstvení nakonec přibylo i pěkné počasí. :)
 
Čili napřesrok Líšné ahoj!
 
 
1. místo - Hruška
Jarda „Kubrt“ Kubík
Tomáš „Tomík“ Kunc
Jarda „Japat“ Patočka
 
2. místo – NO NAME
Martin „slávista“ Jireček
Šárka Pajkrtová
Tomáš „Black“ Schwarz
 
3. místo – PHÚ Vykoduch
Michal „Kuchy“ Kuchař
Tomáš Fotr
Pan Tom

Komentáře   

 
+2 # Roman 2016-08-17 22:47
Pěkný článek od Martina. Gratuluji vítězům k výhře a všem k jistě krásně prožitému dni. Od nás byli v Líšném taky pétanqueisti a přijeli zpět ještě během našeho lokálního turnaje - Jeffova poháru - jak zmoklí psi - prostě prohráli 3:2 a nepostoupili. Zato JAPKO turnaj koukám ovládlo. Těším se na Vyyrážku a Placku :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Martin Vais 2016-08-19 11:01
Ahoj Romane,
no, klukům od vás se obhajoba loňského titulu vskutku nepodařila. Zlí jazykové tvrdí, že ráno byli spatřeni s mokem krále Gambrina a tak je duch vašich hor jednoduše potrestal :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Tomáš Kunc 2016-08-18 16:18
Líšný OPEN je nádherný turnaj, kde nejde na rozdíl od těch pod Čapkem o body, nebo umístění, ale hlavně o dobrou náladu. Martin onu skvělou atmosféru pěkně přenesl do článku a kdo by chtěl vidět i audiovizuální záznam, může se podívat na stránky Jabloneckého deníku. Nejenže v krátké videoreportáži bude přenesen přímo do finálového souboje, ale ještě se například dozví, jak je na tom Kubrt s kouřením :-)
http://jablonecky.denik.cz/galerie/lisny-open-2016.html?mm=7153618&photo=10
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat