Líšný OPEN 2017

Napsal Martin Vais. Uveřejněno v Turnaje

so
srp
12
2017
1106 hits

Líšný OPEN 2017

Již po čtrnácté se druhou srpnovou sobotu sjeli na boulodromu v Líšném takřka všichni petanquéři s blízkého i dalekého okolí, aby zde poměřili síly na tradičním turnaji Líšný Open.
Ačkoliv předpověď počasí nebyla úplně optimistická dorazilo 28 tripletů, jež pořadatelé rozdělily do čtyřech skupin po sedmi týmech. My jsme vyrazili hned v několikanásobném zastoupení, když Black a Martin slávista doplnili Šárčin tým No Name. Miloš, Milan a Kubrt pak vyrazili pod názvem Japkouni, JDVP si zahrál ve složení Turban, Ondra Mrožák a Zdenda Slezák (Club Rodamiento) a konečně Hrušky, obhájci loňského prvenství se poskládali ve složení Tomík, Japat a Vaisik, jenž byl v tomto týmu oproti loňsku nováčkem, neb zde vystřídal Kubrta.
 
Krátce po deváté hodině začalo rozdělování do skupin, avšak pro naše barvy tentokrát nedopadlo úplně dle představ, poněvadž ve skupině A se sešli hned tři výše zmiňované celky, konkrétně Japkouni, Hrušky a JDVP, navíc se v této skupině objevili třeba i Rudovi Bobři.. Vzhledem k tomu, že ze skupin nakonec postupovali dva nejúspěšnější celky, bylo tedy jasné, že někdo "ostrouhá".. Pravděpodobně papíroví favorité Japkouni a Hrušky skupinou proplouvali dle předpokladů, avšak některá vítězství se nerodila lehce, a to například když JDVP vedlo nad Japkouny už 7:0, nakonec však přecijen zvýtězily zkušenosti a Japkouni nasázeli 11 bodů v řadě. Hruškám zase největší starosti dělal tým BarBar 2, se kterým se opravdu dlouho přetahovali o vedení, avšak nakonec jej také dokázali udolat a to v poměru 11:8. O vítězi skupiny tak rozhodlo vzájemné měření sil právě mezi Japkouny a Hruškami, to celkem přesvědčivě zvládli první jmenovaní a po vítězství 11:6 postupovali z první příčky skupiny A.
Poslední naši zástupci No Name, lonští stříbrní medailisté se ocitli ve skupině D a navzdory všem předpokladům si nedokázali zajistit ani jedno z postupových míst a po třech prohrách, tak pro ně turnaj skončil překvapivě už po skupinách.
 
Po dohrání všech skupinových mačů, krátce po třetí hodině se rozjela vyřazovací část. Čtvrtfinálový los přiřknul Japkounům za soupeře tým SK Pulec, s nímž si relativně bezpečně poradili a po vítězství 13:1 čekali na svého semifinálového soupeře, jenž měl vzejít z utkání Hrušky versus Muhull, jež se staly vítězkami skupiny C, svoji kvalitu pak potvrzovali i proti Hruškám, když se ujali vysokého vedení už 10:0 a tak Hrušky dělily jen tři body od vyřazení, avšak Hrušky ještě dokázali nahodit hřeben a postupně manko smazat, průběh utkání otočit a zvítězit 13:10.
 
Pikantní semifinále, tak mělo příchuť JAPKO, neb celá šestice petanquerů, jež se na hřišti sešla, byla právě z našeho spolku.. Ten den to bylo již druhé stejné utkání, odveta, jež tentokrát dopadla lépe pro Hrušky, které se po velmi zavilém boji mohli radovat nejen z vítězství 13:6 , ale i postupu do finále.
 
Avšak nejdříve si povíme o souboji o třetí místo, ve kterém kromě Japkounů skončil také Vrchlabský Sklípek, jenž ve druhém semifinále nestačil na Rychnovský tým BarBar 1. Japkouni však od začátku zápasu nepřipouštěli žádné pochyby o tom, kdo nakonec skončí na bedně a pro třetí místo si celkem rychle a bezpečně dokráčeli, a tak ještě stihli shlédnout podstatnou část finále. Sklípek, předlonští vítězové tak tentokrát s nepopulární bramborou skončili mimo stupně vítězů. Naopak Japkouni si spravili chuť závěrečným vitězstvím a semifinálový nezdar, tak byl za celý den jedinou jejich porážkou.
 
Ve finále se tedy střetli týmy Hrušky a BarBar 1.. A Hruškám, kterým ve skupině dělala urputná hra týmu BarBar 2 velké problémy, tak stejné problémy měli i s prvním týmem BarBar, oba týmy se přetahovali o vedení od začátku až takřka do konce, nicméně pevnější nervy v koncovce udrželi Hrušky a po vítězství 13:10 se stali letošními šampióny Líšný Open.
 
Navzdory meteo předpovědím za celý den v Líšném nespadla ani kapka, naopak několikrát vykouklo sluníčko a celkově bylo počasí petánkově příjemné, neb nebylo žádné úmorné vedro, dle slov starosty Jirky Mikeše to tak v Líšném prostě zařízené, že druhou srpnovou sobotu zde neprší, a tak bych chtěl opět jménem našeho spolku poděkovat pořadatelům za pořádání, občerstvovatelům za výborné občerstvení, soupeřům za soupeření a divákům za povzbuzování.
Těšíme se na půlkulatý 15.ročník příští rok.
Ahoj!
 
1.MÍSTO - HRUŠKY (Japat, Tomík, Vaisik)
2.MÍSTO - BARBAR 1
3.MÍSTO - JAPKOUNI (Miloš, Milan, Kubrt)