Frau Boule vyhrála Jabloneckou ligu 2014

Napsal Petr. Uveřejněno v Jablonecká liga

Letošní ročník Jablonecké ligy se opět  natáhl na delší čas, než bylo uvedeno v propozicích, protože se nedařilo úplně vyladit práci, dovolené a jiné turnaje tak, aby se zápasy odehrály v termínu, ale nakonec se povedlo dohrát finále ještě za celkém pěkného počasí.

První zápas mezi týmem Frau Boule (Ondra Vochoč a Michal Knespl) a VP (Vojta a Petr Lukášovi) se uskutečnil 14.10. za celkem hojné divácké účasti členů klubu. VP začali v pohodě a postupně zvyšovali náskok . V náhozu za stavu 9:6 už mohlo být  rozhodnuto, ale jedna nedohozená koule znamenala jenom zvýšení na 12:6 a hrálo se dál. Pak ale přišel zcela pokažený nához ze strany VP a Frau Boule využila svou příležitost, dala pětku a snížila na 11:12. Od té chvíle Ondra vystřelil, na co zamířil, a bylo hotovo.

Druhý zápas v pátek 17.10. mohla Frau Boule začít v pohodě s vědomím jednozápasového náskoku a také tak začala. První polovina zápasu byla ještě celkem vyrovnaná, ale potom Ondra s Krišpou začali zvyšovat náskok a VP už se moc nechytali, takže po výhře 13:6 vyhrála Frau Boule celkově 2:0.

Frau Boule, jejíž členové v každém ročníku Jablonecké ligy strategicky měnili název týmu  (2013 Hejl Gruppe, 2012 Přes Kule) vyhrála ligu zaslouženě a v druhém zápase i jednoznačně. V každém ročníku Ondra s Krišpou zůstali před vrcholem, většinou úplně těsně, takže letos se konečně dočkali. Gratulujeme.

Za organizátory i VP

 Petr